Meteen naar de inhoud

Nieuws en tips

Betere subsidieregels voor isolatie in 2022

Dit jaar krijg je meer subsidie als je energie bespaart.
De regeling is verbeterd tov 2022, nu tot 30% subsidie. Nog steeds geldt dat je alleen subsidie krijgt als je twee maatregelen neemt of meer.  Allerlei combinaties mogen, dus alle typen isolatie, warmtepomp, zonneboiler enzovoort.
Check hier de regeling, de voorwaarden en het stappenplan.

Doe de energiechallenge

Hou je van uitdagingen? Doe dan mee met de online Energy Challenge.
Met ongeveer tien andere deelnemers beantwoord je vragen en opdrachten in een Whatsappgroep. Je begeleider geeft je een week lang elke dag een andere vraag of opdracht over energiebesparing. Aan het eind van de challenge ontmoet je elkaar in de app via videobellen. Als het klaar is krijg je een tegoedbon van 70 euro, te besteden aan energiebesparende producten.
Aanmelden bij Hilversum Bespaart

ENERGIE CHALLENGE

 Online besparing uitdaging

Zonnepanelen en salderen

Loont het nog om zonnepanelen te nemen als de salderingsregeling gaat vervallen?
Dat de regeling na 2023 gaat vervallen is nog niet definitief. Milieucentraal heeft berekend of je investering nog loont, en rekenen met een terugleververgoeding van 6 cent per kWh. De uitkomst is dat de terugverdientijd bij aanschaf in 2022 nog steeds 7 jaar is. Lees hier het hele verhaal.

Elektrische deelauto’s in de wijk

Heb je gezien dat er bij het winkelcentrum en de Augustinusschool twee electrische deelauto’s zijn gekomen? Comfortabel dichtbij!
Met een abonnement bij HET en de bijbehorende app reserveer je ‘m snel en kun je op weg. Reserveer hier een proefrit!

Duurzaam bouwloket van de gemeente

Hier vind je een keur aan informatie, lopende activiteiten, praktijkvoorbeelden, leveranciers en meer. Kijk bijvoorbeeld eens naar de de factsheets over allerlei energiebesparende hulpjes en maatregelen.
Het bouwloket vind je hier.

Zet ‘m op 60 (of 50!)

Weet jij hoe de temperatuur van je CV ketel is ingesteld? Meestal is dat 85 graden. Heb je een HR ketel? Dan kan dat prima omlaag – en je energierekening daalt mee.
Voor veel woningen in onze wijk is 60 graden perfect, 50 graden is te proberen. De temperatuur voor warm water stel je apart in op 65 graden.
Proberen? Zoek hier je CV ketel op en kijk hoe je dat doet.