Meteen naar de inhoud

Nieuws en tips

Subsidie of lening voor isolatie

Als je energie bespaart kun je subsidie of een lening aanvragen.
Als je twee of meer maatregelen neemt kun je tot 30% subsidie aanvragen.  Allerlei combinaties mogen, dus alle typen isolatie, warmtepomp, zonneboiler enzovoort.
In 2023 kan dat ook met één maatregel – dan is het 15%.
Check hier de regeling en het stappenplan voor subsidie.
Je kunt ook een lening aanvragen om je maatregelen te financieren. Bij het Duurzaam Bouwloket van de gemeente krijg je betere voorwaarden dan bij de bank.
Check hier de regeling voor zo’n lening.

Doe de energiechallenge

Hou je van uitdagingen? Doe dan mee met de online Energy Challenge.
Met ongeveer tien andere deelnemers beantwoord je vragen en opdrachten in een Whatsappgroep. Je begeleider geeft je een week lang elke dag een andere vraag of opdracht over energiebesparing. Aan het eind van de challenge ontmoet je elkaar in de app via videobellen. Als het klaar is krijg je een tegoedbon van 70 euro, te besteden aan energiebesparende producten.
Aanmelden bij Hilversum Bespaart

ENERGIE CHALLENGE

 Online besparing uitdaging

Zonnepanelen en salderen

Loont het nog om zonnepanelen te nemen als de salderingsregeling gaat vervallen?
Het laatste nieuws is dat de regeling vanaf 2025 in stappen wordt verminderd en in 2031 zal zijn vervallen. Milieucentraal heeft berekend of je investering nog loont. De uitkomst is dat de terugverdientijd bij aanschaf in 2023 nog steeds 7 jaar is. Bij aanschaf in 2025 wordt dat 8.5 jaar.
Lees hier het hele verhaal.

Elektrische deelauto’s in de wijk

Heb je gezien dat er bij het winkelcentrum en de Augustinusschool twee electrische deelauto’s zijn gekomen? Comfortabel dichtbij!
Met een abonnement bij HET en de bijbehorende app reserveer je ‘m snel en kun je op weg. Reserveer hier een proefrit!

Duurzaam bouwloket van de gemeente

Hier vind je een keur aan informatie, lopende activiteiten, praktijkvoorbeelden, leveranciers en meer. Kijk bijvoorbeeld eens naar de de factsheets over allerlei energiebesparende hulpjes en maatregelen.
Het bouwloket vind je hier.

Zet ‘m op 60 (of 50!)

Weet jij hoe de temperatuur van je CV ketel is ingesteld? Meestal is dat 85 graden. Heb je een HR ketel? Dan kan dat prima omlaag – en je energierekening daalt mee.
Voor veel woningen in onze wijk is 60 graden perfect, 50 graden is te proberen. De temperatuur voor warm water stel je apart in op 65 graden.
Proberen? Zoek hier je CV ketel op en kijk hoe je dat doet.