Meteen naar de inhoud

Nieuws en tips

Subsidie of lening voor isolatie

Als je energie bespaart kun je subsidie of een lening aanvragen.
Als je twee of meer maatregelen neemt kun je tot 30% subsidie aanvragen.  Allerlei combinaties mogen, dus alle typen isolatie, warmtepomp, zonneboiler enzovoort.
Sinds 2023 kan dat ook met één maatregel – dan is het 15%.
Check hier de regeling en het stappenplan voor subsidie.
Je kunt ook een lening aanvragen om je maatregelen te financieren. Bij het Duurzaam Bouwloket van de gemeente krijg je betere voorwaarden dan bij de bank.
Check hier de regeling voor zo’n lening.

Doe de energiechallenge

Hou je van uitdagingen? Doe dan mee met de online Energy Challenge.
Met ongeveer tien andere deelnemers beantwoord je vragen en opdrachten in een Whatsappgroep. Je begeleider geeft je een week lang elke dag een andere vraag of opdracht over energiebesparing. Aan het eind van de challenge ontmoet je elkaar in de app via videobellen. Als het klaar is krijg je een tegoedbon van 70 euro, te besteden aan energiebesparende producten.
Aanmelden bij Hilversum Bespaart

ENERGIE CHALLENGE

 Online besparing uitdaging

Zonnepanelen en salderen

De salderingsregeling vervalt niet. Is dat goed nieuws?
Het laatste nieuws is dat de salderingsregeling blijft bestaan. En het allerlaatste nieuws is dat die in 2027 in één keer wordt afgeschaft.
Maar de energiebedrijven zeggen dat salderen ze geld kost, en komen met kosten voor de bezitter: heffingen op terugleveren, een opslag op je vaste kosten, andere tarieven wanneer je zonnepanelen hebt. Dat maakt het niet eenvoudiger.
Toch blijven zonnepanelen nog steeds een goede keus voor het milieu en je portemonnee. Wellicht wordt je terugverdientijd wat langer als je energieleverancier met een heffing komt, maar je panelen gaan wel 25 jaar mee. Het lijkt verstandig zoveel panelen te nemen dat je net zoveel teruglevert als je verbruikt, en niet (veel) meer. Tot er weer een nieuwe wet komt natuurlijk. Lees hier de visie van Milieu Centraal.

Elektrische deelauto’s in de wijk

Heb je gezien dat er bij het winkelcentrum en de Augustinusschool twee electrische deelauto’s zijn gekomen? Comfortabel dichtbij!
Met een abonnement bij HET en de bijbehorende app reserveer je ‘m snel en kun je op weg. Reserveer hier een proefrit!

Duurzaam bouwloket van de gemeente

Hier vind je een keur aan informatie, lopende activiteiten, praktijkvoorbeelden, leveranciers en meer. Kijk bijvoorbeeld eens naar de de factsheets over allerlei energiebesparende hulpjes en maatregelen.
Het bouwloket vind je hier.

Zet ‘m op 60 (of 50!)

Weet jij hoe de temperatuur van je CV ketel is ingesteld? Meestal is dat 85 graden. Heb je een HR ketel? Dan kan dat prima omlaag – en je energierekening daalt mee.
Voor veel woningen in onze wijk is 60 graden perfect, 50 graden is te proberen. De temperatuur voor warm water stel je apart in op 65 graden.
Proberen? Zoek hier je CV ketel op en kijk hoe je dat doet.